8 januari 2018

Var tog alla böcker vägen?!

Jag har räknat och uppdaterat min sida "Olästa böcker i bokhyllan", tidigare var det 239 böcker.

Och nu...

NU!

Nu är det 40 olästa böcker i bokhyllan. Det känns helt vansinnigt. Jag vet inte om jag någonsin haft så få böcker i hela mitt liv. Nästan 200 böcker har jag alltså skänkt bort, bara tanken på hur mycket som släpats fram och tillbaka känns helt vansinnigt.

När jag går igenom hyllan känner jag fortfarande att det finns en hel del kvar som jag skulle kunna omplacera, ge ett nytt hem där de kan få den uppskattning de förtjänar. Mer släpande väntar.

Jag ser faktiskt verkligen fram emot att minska bokbeståndet ännu mer och satsa på att besöka det lokala biblioteket. Minska konsumtionshetsen och satsa på smartare lösningar, kanske hitta en hel del oväntade guldkorn. Jag längtar efter att bara gå in och börja läsa på bokryggar, inte ha en plan utan bara låna det som verkar bra. Var det inte bra så är det ju bara att lämna tillbaka och börja om med något annat, ingen skada skedd. Åh så jag längtar!

4 kommentarer:

 1. Låter som en superbra plan! Och något som jag också borde ta efter..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror det är en bokbloggar-åkomma ;) Kul att se att din blogg fortfarande är igång och lika vacker som alltid!

   Radera
 2. Svar
  1. Tack! Det blev ju lite av tvång, men det kändes ganska bra!

   Radera