4 januari 2012

Water for elephants - Sara Gruen

Titel: Water for Elephants
Författare: Sara Gruen
Originaltitel: Water for elephants
Sidantal: 350
Bindning: Pocket
Förlag: Bra böcker
Utgiven: 2011
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Jacob Jankowski pratar sällan om dem, men minnenalever fortfarande inuti hans nittioåriga kropp. Minnen
av honom själv som en ung man, av ödet kastad upp på ett skraltigt tåg som var hem åt Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow.

För Jacob var cirkusen både en räddning och en förbannelse. Han hamnade där av en slump. Föräldralös och utfattig hade hans liv inget mål innnan han slungades med på detta udda tåg, och i början av den stora depressionen var alla i denna tredjeklassens cirkus lyckliga över att ha ett jobb över huvud taget.

Marlena, cirkusens prima ryttarinna, var där för att hon blev kär i fel man, den stilige djurtränaren med ett grymt sinne. Och elefanten Rosie var där som den nya attraktion-
en som skulle rädda cirkusen. Men tyvärr hade Rosie inget som attraherade, hon kunde inte ens dresseras. Banden som växte mellan denna osannolika trio var vävda av kärlek och tillit, och var till slut deras enda hopp om överlevnad."


Min kommentar
En underbar berättelse om hur det är att vara gammal och se tillbaka på sitt liv och också hur cirkusen fungerade förr, Sara Gruen har gjort grundlig research om cirkusliv och seder.
Boken ger en moraliska funderingar om vad gamla människor är värda och hur de behandlas. Också hur mycket deras kunskap är värd och att bakom varje människa finns en historia och ett äventyr som bara väntar på att berättas.

Jag rekommenderar denna bok starkt.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar