7 januari 2012

Genom dina ögon - Stephenie Meyer

Titel: Genom dina ögon
Författare: Stephenie Meyer
Originaltitel: The Host
Sidantal: 500
Bindning: Kartonnage
Förlag: Damm förlag
Utgiven: 2009
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort.
Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne.

Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, mannen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar.
"

Min kommentar
Detta är en jättebra bok, jag gillar den skarpt. Man får hänga i den första delen av boken för det är ganska mycket information för att man ska förstå konfliktens kärna. Men det är helt klart värt det!
Meyers språk och sätt att berätta sviker inte och det här är sannerligen det bästa hon skrivit. Jag gillar karaktärerna och hur de beskrivs, även konfliken och känslan av förståelse. Att man kan ändra åsikt, saker är inte alltid som man trott. Ni kommer förstå om ni läser boken, vilket jag hoppas att ni gör.

Den här boken beskriver Meyer som en "vuxenbok" och jag håller med om att den i alla fall riktar sig till en äldre publik än vad Twilight gjorde, men inte mycket äldre.
Jag återvänder fortfarande till mina favoritbitar i boken, jag hoppas att du kommer känna att du vill göra detsamma!
Jag hade mina fördomar kring den här boken, men de fick lägga sig FORT.

Jag har läst både den svenska och den engelska versionen och jag måste säga att jag tycker bättre om den engelska, då kommer Meyers språkbruk verkligen till sin rätt.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar