4 januari 2012

Fallen ängel - Becca Fitzpatrick


Titel: Fallen ängel
Författare: Becca Fitzpatrick
Originaltitel: Hush Hush
Serie: Hush Hush #1
Sidantal: 288
Bindning: Kartonnage
Förlag: B Wahlström
Utgiven: 2011
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"
Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch. Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga.
För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv. Men kommer han att tillåta det?

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.
Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på. Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...

Fallen ängel är en mörk och romantisk berättelse som centreras kring konflikten mellan de odödliga. Becca Fitzpatrick har flyttat mytologin om de fallna änglarna från gamla bibliska referenser till våra dagar.
"

Min kommentar
Mycket spänning, äventyr och historia som får konsekvenser är väl det bästa sättet som jag kan beskriva den här boken på. Vikten av självuppoffring och att kunna lita på den man älskar är också saker som man får fundera över när man läser den här boken.

Jag kände nog att jag inte var målgruppen när den här boken skrevs, men den hade helt klart mycket bra kvalitéer och har förutsättning att bli stor. Det har dessutom kommit ut en uppföljare nu så det finns alla förutsättningar att fortsätta om man gillar det!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar