19 januari 2012

Den förlorade symbolen - Dan Brown

Titel: Den förlorade symbolen
Författare: Dan Brown
Originaltitel: The lost symbol
Serie: Robert Langdon #3
Sidantal: 617
Bindning: Pocket
Utgiven: 2010
Förlag: Bonnier Pocket
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett märkvärdigt föremål i byggnadens rotunda. Det är dessutom kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka dess mottagare in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom.

När Langdon inser att hans mentor, Peter Solomon - filantrop och framstående frimurare - brutalt kidnappats, förstår han att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder honom. Han sveps in i en värld av beslöjade historier, gåtfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.
"

Min kommentar
Kan man någonsin bli besviken på Dan Brown? Jag tror inte det. Han är en författare utan dess like. Åter igen så blomstrar konspirationerna och det är som vanligt den som man minst anade som är hjärnan bakom brotten som begås.
Men den här är inte lika bra som de tidigare, det känns som om att den här gjordes utan att det där lilla extra var med, det var något som saknades.
Boken är fortfarande bra, Brown är ju i en klass för sig själv.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

2 kommentarer:

  1. Man kan lugnt säga att vi inte är överens om den här boken. Jag kan hålla med om att man inte blir besviken på Dan Brown, men bara om man gillar att läsa samma bok om och om igen. Här är min recension: http://kulturkonsument2012.wordpress.com/2012/01/05/den-forlorade-symbolen-dan-brown/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du delade med dig av din åsikt! :) Det kommer alltid finnas olika åsikter om samma saker, hoppas folk läser din kommentar och inte tar min åsikt som universell :)

      Radera