13 januari 2012

The Hobbit - J.R.R. Tolkien

Titel: The Hobbit
Författare: J.R.R. Tolkien
Serie: The lord of the rings #0,5
Sidantal: 400
Bindning: Häftad
Utgivning: 1937 (första)
Förlag: Harper Collins
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"This is the prelude to "The Lord of the Rings". Bilbo Baggins is a hobbit who enjoys a comfortable, unambitious life. But his contentment is disturbed when the wizard, Gandalf, and a company of dwarves arrive on his doorstep to take him on an adventure."

Min kommentar
Detta är en viktig del av Tolkiens serie om ringen och jag tycker att det är synd att jag upptäckte den först nu, den är fantastisk!
Här får vi på allvar se hur Bilbo kom över ringen och vilken nytta han fick av den. Man får också se hur dvärgarna står i skuld till familjen Baggins och hur deras namn fick sitt rykte.
Ringen var inte bara till ondo och mer historia avslöjas, tillsammans med mycket av Tolkiens storslagna fantasi.

Jag älskade den här boken, den var underhållande och väldigt, väldigt bra skriven. Jag rekommenderar denna varmt till alla och envar!
Tolkien hade uppenbarligen en otroligt stor mental karta över sitt fantasiland, och han verkar aldrig glömma ens de minsta elementen.Han har den här boken igenom en kontakt med läsaren och blir nästan som en riktigt bra berättarfarbror, man får nästan lite overkliga känslor som är svåra att beskriva.
Som sagt, den rekommenderas varmt! Jag läste den på engelska och kan därför inte säga så mycket mer om den svenska versionen än att jag hört att nyöversättningen ska vara mycket bättre än den gamla.

Beskrivning från Adlibris, Bokus och CDON.

2 kommentarer:

  1. Bilbo, som den hette när jag läste den, var min första kontakt med Tolkien. En av de bästa böcker jag läst :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen ett mästerverk!

      Radera