14 januari 2012

Da Vinci-koden - Dan Brown

Titel: Da Vinci-koden
Författare: Dan Brown
Originaltitel: The Da Vinci Code
Serie: Robert Langdon #2
Sidantal: 502
Bindning: Pocket
Utgivning: 2009
Förlag: Albert Bonnier
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk --ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion -- det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Viktor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.
En rasande kapplöpning vidtar.
"

Min kommentar
Den här boken har fått titeln "kioskvältare" och det kan jag verkligen förstå, den är helt enkelt helt fenomenal, fantastisk. Det finns inte ord för att beskriva hur genial Dan Brown måste vara för att ha kunnat skriva en sådan komplicerad och uttänkt bok.

Jag rekommenderar denna varmt, man kan nästan inte lägga den ifrån sig när man har kommit igång med den, den är helt enkelt i en klass för sig!
Står du i valet och kvalet om du ska läsa den eller inte? Tveka inte, du kommer inte att bli besviken.

Beskrivning från Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar