12 januari 2012

Arvtagaren - Christopher Paolini

Titel: Arvtagaren
Författare: Christopher Paolini
Originaltitel: Inheritance
Serie: Eragorn #4
Sidantal: 912
Bindning: Pocket
Utgivning: 2012
Förlag: Månpocket
Betyg: 1 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"För inte så länge sedan var Eragon, drakryttaren, inget annat än en fattig bondpojke, och hans drake Saphira endast en blå sten i skogen. Nu vilar en hel civilisations öde på deras axlar.

Många månader av träning och slag har fört med sig både segrar och hopp, men också hjärtslitande förluster. Dessutom väntar fortfarande den svåraste utmaningen: de måste möta Galbatorix. Och när de gör det måste de vara starka nog att besegra honom. För om inte de kan, kan ingen. En andra chans existerar inte.

Ryttaren och hans drake har kommit längre än någon vågat hoppas. Men kan de övervinna den ondskefulla kungen och återinföra rättvisan i Alagaësia? Och till vilket pris?
"

Min kommentar
Den låter spännande, men jag hoppade ärligt talat över bitar av boken. Det var helt enkelt alldeles för mycket, för långsökt och för långsamt.
Ja, Paolini fick med allting som han hade tänkt, PRECIS ALLT. Men om det var en bra idé? Knappast, han fick pussla ihop allt så gott han kunde men det blev inget vidare, det kändes sökt och som om att berättelsen anpassades efter annat än vad själva berättelsen egentligen handlade om från början.
Helt enkelt ingen höjdare. Men jag valde att läsa den av en anledning och förstår att andra vill göra detsamma och bilda sig en egen uppfattning. Så:

Beskrivning från Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar