18 januari 2012

Gåtornas palats - Dan Brown

Titel: Gåtornas palats
Författare: Dan Brown
Originaltitel: Digital Fortress
Sidantal: 420
Bindning: Pocket
Utgiven: 2007
Förlag: Albert Bonnier
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"The National Security Agency (NSA) är en topphemlig organisation, mycket mäktigare än CIA. När NSA:s oslagbara dator TRANSLTR hittar en kod den inte kan forcera kallar man in sin bästa kryptoanalytiker, den briljanta och vackra Susan Fletcher. Det hon upptäcker sänder chockvågor genom maktens korridorer. NSA hålls som gisslan ? inte med hjälp av vapen utan med en kod som är så komplex att om den släpps fri skjuts hela USA:s underrättelsetjänst i sank. Två händelsekedjor sätts snabbt igång ? Susan söker förrädaren inom NSA:s väggar, och hennes fästman, David Becker, skickas av NSA till Sevilla i en intensiv och farlig jakt på ringen som har kodens lösning ingraverad.

Susan Fletcher fångas snart i en härva av hemligheter och lögner, och hon slåss för att rädda NSA som hon har ett starkt förtroende för. Sakta men säkert, i ett brinnande inferno bland mord och explosioner, går det dock upp för henne att hennes chef planerar mer än att bara bryta koden. Efter att ha förråtts av alla får hon inte bara slåss för sitt land utan också för sitt liv. Till sist förstår hon att hon även slåss för att mannen som hon älskar ska få behålla livet.
"

Min kommentar
Dan Brown gör en aldrig besviken, han visar att han är en expert på "cliffhangers" och att saker och ting ALDRIG blir som man trodde! Man sitter och försöker lista ut vem det är som ligger bakom det hela men faller hela tiden, sträckläsning på hög nivå.

Rekommenderas STARKT, har man aldrig läst något av Dan Brown så kan man börja med vilken av hans böcker som man vill, alla är mycket bra. Genialt som vanligt Brown.

Finns hos Adlibris och Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar