17 januari 2012

Inkräktaren - Håkan Östlundh

Titel: Inkräktaren
Författare: Håkan Östlundh
Serie: Fredrik Broman #5
Sidantal: 460
Bindning: Pocket
Utgiven: 2012
Förlag: Månpocket
Betyg: 3,5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. De nyblivna Fåröborna Henrik Kjellander och Malin Andersson står som levande frågetecken inför hoten som drabbat dem och deras barn. Vem vill göra dem illa?

Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början ...

När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll?

Medan höstmörkret djupnar håller någon ögonen på familjen och bidar sin tid - väntar på rätt tillfälle att göra upp räkningen.

Inkräktaren är en ovanligt nervkittlande och ruggig historia om svek och mörka hemligheter. Det är den femte fristående boken om Gotlandspolisen Fredrik Broman.
"

Min kommentar
Wow, var ska man börja?Efter bara några sidor var jag fast och kunde knappt lägga den ifrån mig, den var helt enkelt otroligt spännande. Jag sträckläste verkligen.

Jag gillade den här boken stenhårt, ända tills jag började komma in på slutet av boken. Det kändes som om att Östlundh hade flyt hela vägen, men att han kanske hade kunnat fått mer av en twist på det hela, men nej. Jag tänkte bokstavligen: "jaha, så det var det där IGEN?".Slutet var inte någon höjdare, spänningen dog liksom där.
Men vem vet, kanske har man blivit bortskämd efter Dan Browns lysande konspirationsteorier.

För er som känner att ni i alla fall vill läsa den så finns den hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar