16 september 2014

Har du författardrömmar? Gör dem till verklighet!

Harlequin kommer att börja med svenska författare, något som jag verkligen ser fram emot! Jag tror Sverige kan behöva lite fler författare inom alla genrer.


Här kommer beskrivningen från Harlequin!


Som ett av världens största bokförlag är Harlequin nu på jakt efter sin första svenska författarstjärna. En lycklig vinnare kommer att erbjudas ett bokkontrakt.
Idag publicerar Harlequin i Sverige enbart litteratur översatt från engelska, men nu letar förlaget efter feel-good berättelser skrivna av nästa svenska författarstjärna inom genren. Den 15 december tillkännages namnet på vinnaren och den som blir vår första svenska Harlequinförfattare.

Vill man ha lite extra coaching och råd innan man skickar in sitt bidrag finns det möjlighet att boka tid för konsultation med redaktörer på plats i förlagets monter (B0:10) på bokmässan i Göteborg 25-28 september.

”Vi finns där för att bolla idéer och uppslag. Vi diskuterar intrig, vändpunkter, karaktärer och miljö. Vi hoppas kunna peppa, inspirera och ge dig som är tävlingsdeltagare några verktyg att använda på vägen”, säger Harlequins redaktionschef Anna Svedbom

Så här går tävlingen till:

Första kapitlet
Skicka in ditt bidrag bestående av det första kapitlet (max 5000 ord) och ett synopsis på 100 ord, som förmedlar berättelsens detaljer såsom genre, handling, karaktärer, konflikter och miljö. Maila in ditt bidrag till tavling@harlequin.se. Glöm inte att skriva FÖRFATTARTÄVLING i ämnesraden.
Ett bidrag per person tack!

Topp 25 finalister
Harlequins jury väljer ut de 25 bästa bidragen, och dessa författare får sedan skicka in fullständiga manuskript. Vi hör av oss via e-post och telefon, så glöm inte att lämna korrekt kontaktinformation när du anmäler dig.

Topp fem finalister
Harlequins redaktörer kommer att läsa och bedöma de fullständiga manuskripten från topp 25 och välja ut de fem bästa som sedan kommer att publiceras för omröstning på harlequin.se.

Offentlig Röstning
När det är dags för omröstning behöver vi allas hjälp! Läs alla fem manusen och rösta på din favorit. Hjälp oss att hitta vår vinnare i tävlingen!

Grand Prize!
Vi tillkännager namnet på vinnaren och vår första svenska Harlequinförfattare den 15 december 2014. Andra pris består av en halvdags konsultation med en av Harlequins redaktörer. Tredje pris är ett års prenumeration på valfri serie.

                                                                        Start            Deadline

Kapitel 1                                                      10/9                  10/10

Överläggning kapitel 1                           11/10             16/10*

Fullständigt manus                                 17/10             17/11

Överläggning fullständigt manus         18/11           30/11**

Röstning topp fem                                  1/12             10/12

Vinnare utnämns 15/12***

*De författare som har gått vidare till nästa steg, att skriva ett fullständigt manus, blir meddelade senast den 16/10

**De författare som har gått vidare till nästa steg, omröstning, blir meddelade senaste den 30/11

***Författaren som vinner tävlingen meddelas senast den 14/12. Andra och tredjepristagarna meddelas senast den 15/12.


Läs mer på harlequin.se/forfattartavling

För mer information kontakta Anna Svedbom, Redaktionschef tel: 08-505 511 05


Harlequin är den internationellt ledande utgivaren av Romance och ett av världens största bokförlag med kvinnor som främsta målgrupp. Förlaget, med huvudkontor i Toronto publicerar över 110 titlar per månad på 34 språk på 6 kontinenter. Harlequin har mer än 1000 anställda över hela världen varav 26 personer på det nordiska huvudkontoret i Stockholm.

Förlaget Harlequin firar 35-årsjubileum 2014 i Norden med utgivning i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vi publicerar mer än 1 000 titlar varje år skrivna av 1300 olika författare. Våra titlar finns som böcker, ljudböcker och e-böcker. Böckerna finns till försäljning bland annat hos Akademibokhandeln, ICA Maxi, AdLibris och på harlequin.se


Läs mer på harlequin.se


Sugna? Har ni något manus som ligger och väntar på att bli upptäckt? Delta! :)

2 kommentarer:

  1. Hoppas svenskarna skriver bättre Harlequin romans och "het romans" än amerikanarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Variationer kan vara så otroligt härligt, jag hoppas Harlequins olika genrer kan få lite nya spännande tillskott :)

      Radera