15 september 2014

Bröllopsnatten - Sophie Kinsella

Titel: Bröllopsnatten
Författare: Sophie Kinsella
Originaltitel: Wedding Night
Sidantal: 463
Bindning: E-bok
Förlag: Damm förlag/Massolit
Utgiven: 2014
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"När det visar sig att Richard, Lotties pojkvän sedan tre år tillbaka, inte alls har giftermål i tankarna, får hon nog. Besvikelsen, och ett plötsligt infall, gör att hon istället i all hast gifter sig med sin ungdomskärlek Ben. De reser till Ikonos på bröllopsresa, till platsen där de träffades första gången. Men hur väl känner de varandra, och hur bra passar de egentligen ihop? Lotties syster Fliss, som själv är mitt uppe i en uppslitande skilsmässa, tror inte sina öron när hon får höra vad systern har hittat på.

Övertygad om att Lottie har begått sitt livs största misstag skyr hon inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt. "


Min kommentar
En bok som ständigt är på randen till för pinsam eller helt enkelt för mycket, så skulle jag beskriva den. Men även om gränsen överskrids med jämna mellanrum så kan jag inte sluta tycka om boken, den är så Kinsella. Drömmar och förväntningar är inte alltid vad de borde vara och saker kan vara för bra för att vara sant. Jag gillar verkligen hur hon tar alla vanliga lyckliga slut och sagor och bara skalar av dem glamouren för att sedan ge karaktärerna ett annat sorts lyckligt slut än vad de tänkt sig från första början. Jag uppskattar och är tacksam för det.
Har man läst Kinsella och gillat hennes skrivande tidigare så kan jag tänka mig att man gillar det här med, men gränsen är hårfin och jag kan helt klart förstå om det blir lite för mycket.

Rekommenderas, men inte till alla.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

2 kommentarer:

  1. Åh, har denna som e-bok. Måste verkligen läsa den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är intensiv, men jag gillade den!

      Radera