25 februari 2018

Cruel Beauty - Rosamund Hodge

Titel: Cruel Beauty
Författare: Rosamund Hodge
Sidantal:346
Binding: Häftad
Utgiven: 2015
Förlag: Balzer and Bray
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Betrothed to the evil ruler of her kingdom, Nyx has always known that her fate was to marry him, kill him, and free her people from his tyranny. But on her seventeenth birthday when she moves into his castle high on the kingdom's mountaintop, nothing is what she expected-particularly her charming and beguiling new husband. Nyx knows she must save her homeland at all costs, yet she can't resist the pull of her sworn enemy-who's gotten in her way by stealing her heart. "

Min kommentar
Det här skulle vara en Skönheten och Odjuret-retelling. Men jag vet inte om jag faktiskt tycker att det är det. På flera sätt, ja, på andra, nej. Så jag släpper det spåret.
Boken är spännande och jag sträckläste den, den tar i högsta grad upp om man är beredd att få det man önskar sig. Och att man inte bara kan få, att något måste ge också. Den biten av boken är fantastisk.
Jag har varit lite allergisk mot triangeldrama tidigare men det har gått över, och det som sker i den här boken är av en lite ovanligare sort. I just de situationerna tycker jag dock att boken kommer lite till korta, vissa delar av dramat kommer orealistiskt fort till vissa slutsatser medan andra tar nästan demonstrativt längre tid. Språket kan lämna en del att önska, men när det kommer till familjedramat och att känna sig oälskad och otillräcklig så har författaren ett fantastiskt sätt att uttrycka sig på.

Här kommer ett citat från boken som jag fastnade för och som inte alls handlar om det man kan tro:
"He trusts me," I said. "You know how the gods judge traitors."
"You must  betray one of us. I suppose which one you pick depends on whom you love the most."
 Handlingen är dock originell och intressant, jag gillar tanken på huset och dess hemligheter, alla dörrar och spänningen i vad som ligger bakom dem. Det är också intressant med det mytologiska inslaget och att kunna göra byten med övernaturliga väsen. Sina sinnen mot kärlek till exempel, att den kärleken blir kortvarig är ett annat pris som kan behöva betalas.

Sammanfattningsvis en bok som rekommenderas, den är ovanlig med en intressant handling.

Finns hos Bokus, Adlibris och CDON.

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag ju lite sugen på att läsa den. Ville det för flera år sedan men sen tappade jag suget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen speciell, väl värd att testa :)

      Radera