20 juni 2018

Dust - Hugh Howey

Titel: Dust
Författare: Hugh Howey
Serie: Silo #3
Sidantal: 408
Bindning: Häftad
Utgiven: 2014
Förlag: Random House UK
Betyg: 4,5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"In the aftermath of the uprising, the people of Silo 18 are coming to terms with a new order. Some embrace the change, others fear the unknown; none have control of their fate.
The Silo is still in danger.
There are those set on its destruction. Jules knows they must be stopped. The battle has been won. The war is just beginning.
"

Min kommentar
Det här var den sista delen, trodde jag. Men nu vet jag inte om jag tror det längre, det finns så många möjligheter att fortsätta den här serien att jag inte vet om den någonsin egentligen kommer ta slut. Det finns en massa plot-holes som kan förklaras med att det kommer att komma en fortsättning som dessa "misstag" öppnar för. Med tanke på hur utstuderad handlingen varit i de tidigare böckerna så tror jag att det finns en mening med allt.

Hur som helst, Dust är en värdig fortsättning på Silo-serien. Den ger klaustrofobiska känslor och jag sugs in i handlingen och karaktärerna, det är så läskigt att veta att det finns andra där ute som kanske eller kanske inte vill en illa. Alla ens favoritkaraktärer sitter på gott och ont fast inomhus, omgivna av människor med sina egna agendor och idéer.

Jag kan verkligen inte skriva så mycket om den utan att spoila, mer än att LÄS!! Läs den här serien den är helt fantastisk!

Jag ska skriva några spoilers nedanför, markera för att läsa:
- Lukas.... åh fy fan, han var ju min favorit! Som de kämpat för varandra! Jag hoppas bara att hinten om att nanorobotarna blivit modifierade stämmer, i så fall kan han fortfarande vara vid liv. Men jag har förberett mig på det värsta... 
- Vad händer med alla de andra silosarna? Silo 1 är borta, betyder det att de andra dör? Eller har de sina 200 år kvar? Jules var ju så mån om att få med andra silos, det känns ju som om hon går emot sin egen karaktär när hon struntar i de andra?
- Jag tycker fortfarande att det är svårt att förstå utsläppen av argon och nanorobotar i en liten koncentrerad form/yta. 

Rekommenderas verkligen!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Är lite nyfiken på den här serien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan verkligen rekommendera den, så klaustrofobisk!

   Radera
 2. Jag har första delen i hyllan, men det känns lite hopplöst att läsa den eftersom de andra delarna inte har översatts. Och jag är ganska envis med att nöjesläsning sker på svenska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig, hoppas verkligen att de översätter de andra delarna snart. De är så läsvärda!

   Radera