1 april 2012

Den frusna trädgården - Kristin Hannah

Titel: Den frusna trädgården
Författare: Kristin Hannah
Originaltitel: Winter Garden
Sidantal: 397
Bindning: Pocket
Utgiven: 2012
Förlag: Bonnier Pocket
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Den frusna trädgården är en rörande berättelse om två systrar som upptäcker att deras mor bär på hemligheter som de aldrig hade kunnat föreställa sig.

Systrarna Whitson är så olika två syskon kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småningom övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens oroshärdar i sitt yrke som krigsfotograf.

När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga, avståndstagande mor, Anya. Nina blir besatt av att få henne att berätta hela den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörjat för sina döttrar, men aldrig riktigt lyckats avsluta. Därmed inleds en resa genom moderns ryska förflutna, som tar systrarna längre än de någonsin hade kunnat ana och som kommer att ändra deras uppfattning om vilka de själva är.
"

Min kommentar
Jag har hittat en ny favorit, den här boken var helt enkelt fantastisk. Den kändes lite seg ibland och man ville verkligen att det skulle hända mer. Men det var nog precis vad karaktärerna i boken också kände så det hade en önskvärd effekt då man kunde leva sig in i karaktärernas frustration.

Jag grät en del medan jag läste den här boken, speciellt i slutet av boken. Bara det borde vittna om hur bra boken är och hur bra den är skriven. Den BERÖR. Den är underbar.
Jag tror att jag kommer läsa den igen, jag kommer definitivt att läsa mer av Kristin Hannah.

Rekommenderas verkligen!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

1 kommentar: