21 april 2012

Fallen - Lauren Kate

Titel: Fallen
Författare: Lauren Kate
Serie: Fallen #1
Bindning: Häftad
Sidantal: 467
Utgiven: 2010
Förlag: Random House UK
Betyg: 3 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"What if the person you were meant to be with could never be yours? 17-year-old Lucinda falls in love with a gorgeous, intelligent boy, Daniel, at her new school, the grim, foreboding Sword & Cross ...only to find out that Daniel is a fallen angel, and that they have spent lifetimes finding and losing one another as good and evil forces plot to keep them apart. Get ready to fall..."

Min kommentar
En fantasy-bok som verkligen luktar Twilight-inspirerad. Bara det att den här drar ut på allting ännu mer. Tjejen kommer inte bara till en ny skola, hon kommer till en "specialskola" som känns mer som ett riktigt fängelse. Vidare så har man tagit fasta på triangeldramat också, där det (precis som i Twilight) inte finns någon konkurrens mellan killarna egentligen, den ene har varit given från början. Trots att han är otrevlig till det yttersta och den andre är jättetrevlig.

Boken var lätt att läsa och bjöd på nytt och fräscht, en frisk fläkt. Den kändes dock inte lika "trovärdig" som Fallen ängel eller Twilight (om man nu kan använda trovärdig i fantasy-sammanhang, men jag kommer inte på något bättre ord för när man inte riktigt kommer i kontakt med karaktären eller vad hon går igenom). Den var ändå bra och gav mig något.

Läsvärd, ingen favorit men jag måste nog läsa uppföljaren för att se var det här kommer att ta vägen. Boken lämnade öppet för en hel del funderingar i slutet som jag nog skulle vilja veta mer om!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar