5 juli 2015

Tango för vilsna själar - Lucy Dillon

Titel: Tango för vilsna själar
Författare: Lucy Dillon
Originaltitel: The ballroom class
Sidantal: 509
Bindning: e-bok
Utgiven: 2014
Förlag: Forum
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"När den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till Longhampton för att städa ur sin mammas hus, bestämmer hon sig för att starta en danskurs på orten. Dit kommer Katie och Ross som försöker rädda sitt äktenskap, där de inte längre vet vem som för vem. Lauren som drömmer om ett sagobröllop och den perfekta brudvalsen medan hennes blivande make Chris mest vill ha det hela överstökat. Och så Laurens föräldrar. De vill ju inte göra bort sig på festen, men mamma Bridget bär på en gnagande hemlighet som skulle kunna vända uppochned på deras lyckliga liv tillsammans.

Under Angelicas ledning lär sig paren steg för steg mer om sig själva och det som är viktigt i livet, och i tangons och salsans virvlar inser de att man aldrig kan dölja något för sin danspartner …
"

Min kommentar
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Lucy Dillon gör ingen besviken. Just den här boken gav mig ett sådant sug efter dans att jag var tvungen att skapa en ny spellista på Spotify.
Förmågan att skildra personer och vad som driver dem är en av Dillons många talanger, och den är imponerande. Jag går upp fullkomligt i alla relationer och de svårigheter som de har.

Slutet blev lite väl tillrättalagt kanske, men är det feelgood så är det.
Bridget och Frank har det där förhållandet som jag tror många drömmer om, fortfarande kära efter en herrans massa år tillsammans. Det är så fint, jag blev stundtals alldeles rörd.
Jag har suttit med ett fånigt leende, skrattat och blivit tårögd. Det är kanske inte Dillons bästa, men den har definitivt sin plats på gräddhyllan.
Jag tror att det här är en bok som man antingen tycker väldigt mycket om eller som man inte gillar alls. Så jag tror det är en bok som kan dela läsare i två läger! Och det finns bara ett sätt att ta reda på vilken sidan man står på....

Rekommenderas till de som vill ha feelgood!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

2 kommentarer:

  1. jag har förstått att Dillons böcker är trevliga. det står en titel i min hylla och väntar på uppnärksamhet

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är verkligen feelgood på hög nivå, spara den till en dag när du verkligen behöver den!

      Radera