8 juli 2015

Läser just nu

Beskrivning från Adlibris:
"I ett sjaskigt hyreshus i södra London väntar något fruktansvärt på att upptäckas.
Alla de sex hyresgästerna tycks ha något att dölja. Collette är på flykt från sin före detta chef. Minderåriga Cher är på rymmen från ett barnhem. Thomas försöker bli vän med alla sina grannar; det tycks bara göra honom mer ensam. Hossein är en attraktiv men tillbakadragen iransk flykting. Och så Vesta, som finns där för alla och verkar känna till allt som pågår i huset. Eller åtminstone trodde hon själv det.
En natt inträffar en fruktansvärd olycka som tvingar de sex att ingå i en allians. Men en av dem är en mördare.En person som är mycket skicklig på att dölja sitt tidsfördriv. Och som nu närmar sig sitt nästa offer.

ALEX MARWOOD är en pseudonym för den brittiska journalisten och författaren Serena Mackesy, krönikör i The Independent. Hon slog igenom stort med sin första, kritikerrosade kriminalroman, Onda flickor, som också var den första bok hon skrev under namnet Alex Marwood. Granne med döden [The Killer Next Door] är hennes andra kriminalroman.
"

Känns lite som att jag är sist på bollen med att läsa den här. Var lite osäker på om det ens behövdes någon presentation av boken, alla vet väl vad den handlar om vid det här laget?
Hur som helst har jag kommit 164 sidor in och än så länge är jag inte speciellt äcklad ens. Jag väntar ännu på det där vansinnigt äckliga som alla pratat om, men det kan vara så att jag inte är speciellt kräsmagad. Över huvud taget. Det lutar åt det i alla fall. Det finns ett hopp om att det ska bli värre! Som deckare är jag positvt överraskad i alla fall, det må inte vara så äckligt som jag trodde men det är i alla fall hög kvalité på berättelsen. Så jag är nöjd hittills!
Har du läst den? Vad tyckte du?
Jag testar att läsa endast en bok i taget just nu, och baserat på mängden recensioner som kommit upp på sistone så verkar det vara ett bra koncept. Vad läser du just nu?

6 kommentarer:

 1. Det dröjde ett litet tag innan det blev äckligt på riktigt, men alla tycker ju inte att samma saker är äckliga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant! Jag blev till slut äcklad, eller i alla fall påverkad. Men det var inte av det jag trodde skulle påverka mig!

   Radera
 2. Jag har faktiskt inte läst den än, men det känns som en bok jag borde läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Skönt att det finns någon som inte läst den än :) Den var bra! Recension kommer upp om ett par dagar!

   Radera