12 juli 2015

Granne med döden - Alex Marwood

Titel: Granne med döden
Författare: Alex Marwood
Originaltitel: The Killer Next Door
Sidantal: 360
Bindning: Häftad
Utgiven: 2015
Förlag: Modernista
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"I ett sjaskigt hyreshus i södra London väntar något fruktansvärt på att upptäckas.
Alla de sex hyresgästerna tycks ha något att dölja. Collette är på flykt från sin före detta chef. Minderåriga Cher är på rymmen från ett barnhem. Thomas försöker bli vän med alla sina grannar; det tycks bara göra honom mer ensam. Hossein är en attraktiv men tillbakadragen iransk flykting. Och så Vesta, som finns där för alla och verkar känna till allt som pågår i huset.

En natt inträffar en fruktansvärd olycka som tvingar de sex att ingå i en allians. Men en av dem är en mördare. En person som är mycket skicklig på att dölja sitt tidsfördriv. Och som nu närmar sig sitt nästa offer.
"

Min kommentar
Jag var så förberedd på att bli äcklad och att det verkligen skulle krypa under huden på mig att jag blev besviken när det uteblev.
Spoiler: Men det började krypa när jag insåg hur äcklig hyresvärden var, och jag mådde riktigt dåligt av våldtäkten.  Så den äcklade känslan uteblev ju inte helt.
Överlag är det en välskriven berättelse som flyter på bra, jag gillar verkligen var fokus ligger. Att det inte är så stor inblandning från polisen. Det finns så många sådana böcker ute alla redan, den här boken skiljer sig från mängden på det sättet.
Men jag gillar inte hur lätt det är att gissa sig till hur saker och ting ligger till, eller är det bara jag som var ovanligt uppmärksam? Få saker kom som en överraskning, självklart var inte allt väntat men det kom inte som någon stor överraskning. Det är inte nödvändigt något dåligt, men jag skulle gärna se mer förvånande scener.
Jag gillar karaktärsgalleriet och kan sympatisera med människorna i huset. De har alla sin unika historia och det gör dem till något levande i bokens värld. Det är en gåva i sig att kunna utforma sådana karaktärer och jag tänker definitivt läsa mer av Marwood/Mackesy i framtiden.

Boken gav många sträckläsningsstunder och jag kunde inte hålla mig ifrån den under några längre stunder. Men boken saknade överraskningsmomenten jag hade velat se och mina förväntningar infriades inte hela vägen. Det drar ner betyget men gör ändå att jag rekommenderar boken!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

2 kommentarer:

  1. Nej, några överraskningsmoment upplevde inte jag heller att det var, men boken var ändå väldigt spännande :)

    SvaraRadera