2 maj 2014

Stad av aska - Cassandra Clare

Titel: Stad av aska
Författare: Cassandra Clare
Originaltitel: City of Ashes
Serie: The Mortal Instruments #2
Bindning: Inbunden
Sidantal: 490
Utgiven:2013
Förlag: Bonnier Carlsen
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Nu kommer Stad av aska, uppföljaren till romanen Stad av skuggor. Häng med till New Yorks mörka sida, där nattens och skuggornas varelser rör sig! Egentligen vill Clary Fray bara att livet ska bli normalt igen. Men vad är definitionen av normalt när man plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna, lever som en demondödande skuggjägare och har en mamma som ligger i en magipåverkad koma? Clary försöker dra sig undan från skuggornas värld. Hon vill umgås mer med Simon (kanske mer än som vän?), men skuggjägaren Jace låter henne inte gå så lätt. Och den enda chansen Clary har att rädda sin mamma är att leta upp den onde skuggjägaren Valentin. Mannen som bland annat dödat Clarys morföräldrar - och visar sig vara hennes far. "

Min kommentar
Jag fick verkligen hålla mig från att sträckläsa ut den här boken. Men till sist gick det inte längre, då tog jag de sista 300 sidorna i ett enda svep. Bokbaksmällan blev inte så stor som jag trodde att den skulle bli, men tillräcklig för att jag verkligen ska bli velig till vilken bok jag ska sätta tänderna i härnäst.

Boken får 4 av 5 från mig i betyg. Den är spännande och jag gillar karaktärerna mer och mer ju mer jag får läsa om dem. Men det finns ett litet men: ibland känns det som om att saker hoppas över. Jag får ibland hoppa bakåt ett par sidor för att fatta vad det var som hände och varför, skitjobbigt. Sedan kan jag aldrig hålla koll på om det är natt eller dag, något som är viktigt i boken av flera anledningar.

Flytet boken igenom är annars bra och jag börjar gilla Alec och Magnus mer och mer, varför upptäcker ni kanske själva när ni läser boken. Simon fick en upprättelse som jag gillar också. Clary börjar jag tycka om också, hon växer som karaktär på ett sätt som jag finner trovärdigt. Lite synd att jag såg filmen innan jag läste böckerna bara, de avslöjade lite väl mycket i filmen som jag gärna hellre fått läsa om i den ordning författaren avsett.
Jag kommer definitivt läsa mer av Cassandra Clare i framtiden, om inte för att se var den här serien kommer ta ivägen!

Sammanfattningsvis så är det en bok som rekommenderas med reservation för några skrivmässigt skumma stycken i boken. Se till att ha gott om tid för läsning när ni väl börjar säger jag bara ;)

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON

2 kommentarer:

  1. Svar: Förstår att du är sugen på att läsa den,spara dig till finare sommardagar. :) Det kommer vara så värt det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag definitivt! :) Jag tror dig!

      Radera