13 maj 2014

Alla era boktips samlade!

Marie i Skåne bidrog med Vägar till visdom med Stefan Einhorn och Broarna i Madison County. Broarna i Madison County har jag redan läst och kan rekommendera, den borde verkligen uppgraderas till klassikerstatus om den inte redan blivit det.
Vägar till visdom var en ny bekantskap för mig och efter att ha läst beskrivningen på Adlibris så måste jag säga att det här låter som en bok helt i min smak! En bok om hur man kan växa i visdom och utveckla sig själv, jag är för personlig utveckling och boken kan passa väldigt bra in i den övertygelsen! Tack för tipset!


Hesan tipsade om Anna Janssons senaste: Skymningens barfotabarn. Min och
Janssons bekantskap har varit skakig, men jag tror helt klart att den här ska få en chans, speciellt om den blivit läst och gillad av andra. Tack för tipset!
Rymdpotatis tipsade om: Lion Boy av Zizou Corder och Wool av Hugh Howey. Wool ligger redan på min platta och ska sparas till sommaren i hängmattan. Lion Boy är en serie där lejon verkar vara en del av historiens centrum. Det är inte en bok som går att få tag på ny men som säkert kan lånas på biblioteket, tack för tipset!
Mia tipsade om Alltid för er av Gunilla Lindh. Det verkar vara vara en otroligt
sorglig bok om förlust och hanteringen av svåra besked, jag är lite för blödig för att klara av att läsa sådana sorgliga böcker men jag tackar för tipset!

Elin tipsade om Begärets nio växter av Margot Berwin och Deborah Harkness bok Alla själars natt. Efter att ha läst om Begärets nio växterBokus så verkar det vara en otroligt rörig bok, men liksom en del andra böcker som vid första anblicken verkar vara mycket röriga (host host a game of thrones) så känns det som om det finns mycket potential. Det verkar finnas hemligheter, resor, växter och mystiska människor. Det känns som en blandning mellan mytologi och fantasy, ska definitivt kollas närmare på!
Alla själars natt har jag haft ögonen på en längre tid, men den har inte hamnat i min bokhylla än. Är detta tipset som får mig att ramla över bokköpskanten? Kanske... Tack för tipsen!


Anna bidrog med Mo Hayder Fågelmannen, Carin Gerhardsens deckar serie eller Marie Lu´s trilogi Legend. Deckare är inte riktigt min grej än, även om jag jobbar på att komma in i genren igen. Legend verkar (enligt Adlibris) vara som Hungerspelen, men inte riktigt. Jag gillade ju Hungerspelen, så detta kan definitivt vara något för mig! Tack för tipsen!Anna A tipsade om The Holmes Affair av Graham Moore. Bokus hade inte så
mycket information om boken men spin-offs är intressanta, de brukar antingen bli kanonbra eller totaldissar. Så jag tackar för tipset!Tack för alla era tips! Mina boklistor ligger på bristningsgränsen och jag får nog göra en beställning snart, eller hur? ;)

4 kommentarer:

 1. Ytterligare ett tips från mig är, "Läsarna i Broken Wheel", snubblade över den av en händelse när jag hade läs tomt en dag och oj så bra den är! /Helena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Den har jag kikat på ett par gånger men inte riktigt vågat ta tag i, men kanske borde man införskaffa den också... ;)

   Radera
 2. Jag gillade Läsarna i Broken Weel. Lättläst och enkel. Marie i Skåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu måste jag nog läsa den faktiskt, det får blir ett av mina sommarprojekt!

   Radera