20 april 2014

A hundred pieces of me - Lucy Dillon

Titel: A hundred pieces of me
Författare: Lucy Dillon
Sidantal: 544
Bindning: Häftad
Utgiven: 2014
Förlag: Hodder
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"As heart wrenching and life-affirming as One Day or Me Before You, A Hundred Pieces of Me is a story about what it means to finally live life to the full. Letters from the only man she's ever loved. A keepsake of the father she never knew. Or just a beautiful glass vase that catches the light, even on a grey day. If you had the chance to make a fresh start, what would you keep from your old life? What would you give away? Gina Bellamy is starting again, after a difficult few years she'd rather forget. But the belongings she's treasured for so long just don't seem to fit who she is now. So Gina makes a resolution. She'll keep just a hundred special items - the rest can go. But that means coming to terms with her past and learning to embrace the future, whatever it might bring ... "

Min kommentar
Ibland är en bok så bra att man bara efter ett par sidor känner att “Det högsta betyget kommer inte att göra den här boken rättvisa”. Precis så var det med den här boken. Den var härligt skriven och verkligen kronan på Dillons verk, även om jag blev lite besviken på slutet. Men jag ska förtydliga: det dåliga med slutet var att det var slutet. Jag hade gärna kunnat läsa 500 sidor till, den var så otroligt bra och jag blev så himla besviken över att den tog slut. Jag vill redan läsa om den igen.

Det är feelgood men också en roman som behandlar saker som verkligen händer, så här kan det ju verkligen gå till! Det är inte otroligt och inte helt osannolikt, även om en person kanske inte råkar ut för så mycket. Men det är fortfarande realistiskt. Just sjukdomen som boken behandlar trycker på något som ligger mig nära till hands, jag tror alla känner någon vid det här laget som haft den. Det är jobbigt men samtidigt så aktuellt och så bra skildrat, det är inte bara svart och vitt. Jag kan relatera.

Sammanfattningsvis en otroligt bra bok, om Dillon är något man läst och gillat tidigare så kommer man definitivt inte att bli besviken på den här heller.

Rekommenderas verkligen.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

6 kommentarer:

 1. Vad roligt med en ny blogg!

  Jag måste verkligen läsa mer av Dillon. Har en bok som står i hyllan som jag kanske bordeta tag i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det tycker jag också :)
   Hon är kanonbra om man gillar feelgood!

   Radera
 2. Den här har jag tittat lite extra på flera gånger, är jättesugen på att läsa den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tokälskade den, som sagt: har man läst och gillat hennes tidigare så kommer nog den här inte göra en besviken :)

   Radera
 3. Så himla kul att höra att du gillade den! Jag är också Dillon-fantast och nu ser jag bara ännu mer fram emot att läsa den! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är ett absolut måste om du läst Dillons tidigare böcker, så bra!! :)

   Radera