8 mars 2012

Jag ska egentligen inte jobba här - Sara Beischer

Titel: Jag ska egentligen inte jobba här
Författare: Sara Beischer
Sidantal: 198
Bindning: Inbunden
Utgiven: 2011
Förlag: Ordfront
Betyg: 4,5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Moa är nitton år och ska bli skådespelare. Hon har precis flyttat till Stockholm och måste ha ett jobb. Hon får en timanställning på äldreboendet Liljebacken. Chocken blir total när hon ställs inför död, kroppsvätskor och stressiga arbetsvillkor. All sin lediga tid ägnar Moa åt att försöka komma in i Stockholms teatervärld, men hon misslyckas gång efter annan.

Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det.
"

Min kommentar
Jag hade inte hört så mycket om den här boken innan jag läste den, men den verkade ha en intressant och nytänkande handling så jag gav den en chans.
Det var ett mycket bra val.

Jag älskade den här boken, den blandar blodigt allvar, med besvikelse, komisk naivitet och bara ren humor. Jag skrattade rakt ut en del gånger åt dråpliga saker och denna lilla flickas syn på gamla människor.
Den visar hur förvirrande det kan vara att ha en dröm men att inte kunna uppnå den så enkelt som man trott. Den visar en hel del andra saker också som får en att tänka på livet och på hur det är att bli gammal, på hur vi bör ta hand om våra gamla.

Boken är skriven på ett lite "omoget" sätt emellanåt, jag vet inte riktigt hur man ska beskriva det men sättet som boken är skriven på illustrerar ännu tydligare att man har att göra med en naiv tonårstjej. Det är jättebra i vilket fall som.

Det här var en annorlunda bok, en himla bra bok, som jag verkligen rekommenderar!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar