4 april 2018

Ett litet besök på en second hand gav utdelning!


Två böcker fick följa med hem, 32 kronor kostade det mig. Riktigt roligt att kunna gå runt på en second hand igen! Men kraven är höga, jag vill inte gärna köpa, hellre låna på biblioteket. Men dessa var svåra att motstå, de kommer läsas och sedan få ett nytt hem misstänker jag. Så det känns ganska okej, sen drivs second handen till förmån för utsatta barn så jag ville gärna bidra.

The Ocean at the end of the Lane - Neil Gaiman
Den har jag varit nyfiken på länge, många har rekommenderat den till mig och sagt att den ska passa mig perfekt. Jag tänkte ge den en chans och så får vi se helt enkelt!

Uninvited - Amanda Marrone 
Verkar vara någon form av vampyrhistoria (?), jag gillade beskrivningen av den kvinnliga huvudkaraktären som en människa som gjort allt och nu står inför något nytt. Hon känns... trött på livet? Och ganska rakt på sak. Spännande att se om det stämmer.

Har du läst någon av dem? Vad tyckte du?

4 kommentarer:

 1. The Ocean at the end of the Lane vill jag läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med någon mer som inte läst den! Hoppas den är bra :)

   Radera
 2. Jag är lite kluven när det gäller Gaiman, och speciellt den här boken. Hans språk är underbart, men själva storyn är inte glasklar. Mycket funderingar efteråt om vad det egentligen är han vill berätta. Det som slog mig mest när jag hade läst den här, var hur maktlöst ett barn är när vuxenvärlden sviker.
  Det var längesedan jag läste den här, blev lite akut sugen på att läsa om den faktiskt.
  Så här skrev jag i alla fall om den för några år sedan,
  https://bokhuset.ax/2014/10/04/den-sorgligaste-meningen-nagonsin-oceanen-vid-vagens-slut/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste din recension! Verkligen ett viktigt ämne du tar upp, det ska bli så spännande att läsa den och se om jag förstår eller inte. Tack för länken!

   Radera