17 september 2014

Ny bok i hyllan!

Beskrivning från Adlibris:
"Förord av Nils Uddenberg, författare till Gubbe och katt.

Det är vårdhemmets sjuksköterskor som först märker det. Gång efter gång vet den buttra katten Oscar något som vårdpersonalen inte vet. När en patient inte har långt kvar, hoppar Oscar upp i sängen och håller patienten sällskap de sista timmarna i livet. Läkaren och geriatrikern David Dosa tror inte riktigt på det, han är ju utbildad naturvetare och skeptisk till den här sortens påståenden. Men det händer gång på gång och till slut kan han inte längre blunda för Oscars ovanliga gåva.

För att gå till botten med frågan börjar han samtala med sin personal och sina patienters närstående. Samtalen ger honom insikter som han skriver ner. Det blir en varm och fin, rent av uppmuntrande, berättelse om hur relationer och livet som helhet förändras när en nära och älskad blir dement. Och vad en liten katt kan göra för att förgylla den sista tiden i livet, både för patienten och för de anhöriga.

David Dosa jobbar fortfarande på vårdhemmet i Providence på Rhode Island, vid sidan av sin forskning inom geriatrik vid Brown University. Även Oscar tassar fortfarande omkring på avdelningen. Deras bok blev snabbt en New York Times bestseller och en internationell försäljningssuccé med utgivning i sjutton länder.
"

Mina tankar:
Direkt när jag fick den här boken så hade jag en familjemedlem som ville låna den, och vad kan man säga? Jag förstår varför, den låter både intressant och mysig.
Misstänker att den här inte kommer ligga oläst någon längre stund.
Tack Bokfabriken för boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar