11 maj 2012

Mitt klimatkatastrofala liv- Saci Lloyd

Titel: Mitt klimatkatastrofala liv
Författare: Saci Lloyd
Originaltitel: Carbon Diaries 2015
Serie: Carbon Diaries #1
Sidantal: 333
Bindning: Häftad
Utgiven: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Översvämningar, värmeböljor och en familj på gränsen till nervsammanbrott
"Koldioxidkorten kom i dag. Längs ena kanten finns en rad med rutor som går från grönt till rött och allt eftersom man använder upp årets ranson bleknar de bort en efter en tills man är nere på den sista röda, och sedan sitter man där alldeles ensam och snyftar i mörkret ..."

London, 2015: För att göra något åt koldioxidutsläppen och de drastiska klimatförändringarna tvingar regeringen alla att börja ransonera den energi de förbrukar. Så inte nog med att Laura Brown måste tänka efter ordentligt innan hon tar en dusch, laddar sin mobil eller repar med sitt punkband - resten av medlemmarna i hennes familj verkar ha flippat ur totalt.
Lauras storasyrra drar nämligen till Ibiza och gör av med hela familjens klimatpoäng för en månad och hennes pappa byter bort bilen mot en skottkärra verktyg och en gris. Och som om det inte vore nog försöker hennes mamma komma i kontakt med sin inre varg.
Samtidigt som oväder härjar i Europa och en översvämning hotar London försöker Laura hålla sig flytande genom att föra dagbok över sin skruvade tillvaro.

Välkommen till hennes klimatkatastrofala liv.
"

Min kommentar
Har ni någonsin läst en bok och tänkt efter en 40 sidor eller något att "Jäklar, den här måste jag läsa om!"? Så var det med den här, precis så. Den är bra på ett plan som är nästan obeskrivbart, den får en verkligen att tänka!
ALLA borde läsa den här, ofta dessutom. Snart är vi kanske där, mitt i krisen som tvingar oss att tänka om. Och vad är då viktigast? Liv eller en Jeep?
När börjar man tänka på helheten istället för sig själv?
Detta är en underbar bok som visar på hur människor tacklar förändring och följderna som kommer efter handlingar.
Hur ska jag på ett bra sätt kunna övertyga dig att läsa den här boken? Det enda jag kan säga är väl att: Du kanske ångrar dig, men inte för att du inte gillade den utan för att du inte gillade vad den gjorde med ditt sätt att tänka.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar