24 februari 2012

Hundar, hus och hjärtats längtan - Lucy Dillon

Titel: Hundar, hus och hjärtats längtan
Författare: Lucy Dillon
Originaltitel: Walking back to happiness
Sidantal: 429
Bindning: Inbunden
Utgivning: 2012
Förlag: Forum
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Juliet har nyligen förlorat sin älskade man Ben. Endast trettioett år gammal och änka stannar livet för Juliet. Hon isolerar sig hemma och tillbringar dagarna framför teven. Desperat försöker hon följa råden i olika självhjälpsböcker och väntar förhoppningsfullt på den magiska ettårsdagen då hon enligt böckerna ska ha lämnat det värsta bakom sig.
Hennes syster Louise lever ett på ytan perfekt liv. Hon är gift med framgångsrika egenföretagaren Peter, de har lilla sonen Toby och lever i ett snyggt, toppstylat hem. Men sedan barnet kom saknar Louise något i sitt äktenskap ?

När mamma Diane lyckas locka ut sin ena dotter, Juliet, på hundpromenader, först med den egna lilla terriern Minton och snart även med andra hundpersonligheter i grannskapet, börjar det hända saker ?

Utan att Juliet vet hur det gått till, har hon plötsligt ansvar för en mängd hundar, katter och krukväxter som behöver omvårdnad när ägarna är bortresta. Dessutom får hon energi över till att börja renovera det viktorianska hus som hon och Ben köpte tillsammans. Med hjälp av Lorcan, en god vän till den stökiga men trevliga rockmusikälskande storfamiljen i huset intill, tar Juliet tag i ett rum i sänder - något som verkar ha samma terapeutiska inverkan på hennes liv som hundpromenaderna har.

Systrarnas vägar korsas under jakten på lycka och en attraktiv man kommer att spela en alltmer avgörande roll i sammanhanget.

En hjärtevärmande berättelse, precis som den älskade förra boken. Lucy Dillon när hon är som bäst!"


Min kommentar
Jag tänker börja med att säga att jag älskade den här boken.

Den är bitvis deprimerande och man kan bli ledsen på vägen för Juliet och hennes systers skull.
Men den handlar också om att livet går vidare och hur man bearbetar sorg.

Detta är en imponerande personlighetsskildring och man känner verkligen för personerna i boken. Mot slutet känns det lite som en "feel-good bok" och jag mådde bra över att ha läst den.

Den rekommenderas varmt till alla, ett riktigt mästerverk.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar