29 december 2014

Bokvinst i brevlådan!

Från Bookmark förlag kom denna härliga seriebok gjord av Brucean själv! Jag deltog i en tävling och var en av de lyckliga vinnarna, julen blev ännu bättre när den här låg och väntade.

Beskrivning från Adlibris:
"Det har skrivits många böcker om The Boss. Nu kommer den första som Bruce Springsteen själv sätter sitt namn på. Outlaw Pete är en illustrerad berättelse om banditen som redan som bebis råkar i kläm med rättvisan.
Berättelsen om Outlaw Pete har, enligt Bruce Springsteen själv, sin upprinnelse i många källor. Bland dem återfinns de västernfilmer han sett genom åren och godnattsagorna om Brave Cowboy Bill han hörde som ung pojke. Många år senare, på skivan Working on a Dream, introducerades karaktären Outlaw Pete i låten med samma namn. Nu återuppstår den unge cowboyen i bokform!

I Outlaw Pete kombineras Bruce Springsteens osvikliga känsla för ord och rytm med illustratören Frank Carusos humoristiskt vassa teckningar. Resultatet blir ett tidlöst verk som på ett lika underhållande som eftertänksamt sätt tar upp frågan om ödets betydelse för läsare av alla åldrar.

Outlaw Pete är i grunden berättelsen om en man som kämpar för att överleva och överlista de synder han själv begår, kommenterar Bruce Springsteen boken. Han utmanar ödet genom att försöka undkomma det gift han sprider omkring sig. Men självklart kan man inte det. Vart vi än går, följer våra synder med oss.
"

Recension kommer snarast!

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Riktigt fin bok, ska försöka skriva recensionen imorgon :)

      Radera
  2. Så roligt med överraskningar i brevlådan!
    Önskar dig ett gott nytt bokår!
    Helena.

    SvaraRadera