22 april 2015

A Storm of Swords - George R. R. Martin

Titel: A Storm of Swords
Författare: George R. R. Martin
Serie: A Song of Ice and Fire #3
Sidantal: 1216
Bindning: E-bok
Utgiven: 2011
Förlag: HarperCollins
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"The third volume of Martin's beloved fantasy saga that includes "A Game of Thrones" and "A Clash of Kings" continues the story of the battle for control over the Seven Kingdoms, as wars rage on and alliances are made and broken.

The Seven Kingdoms are torn by strife as the three surviving contenders for the throne continue their struggle for power, Robb Stark defends his fledgling kingdom from the ravaging Greyjoys, Winterfell lies in ruins and Jon Snow confronts an escalating threat from behind the Wall, and Danerys Stormborn and her dragon allies continue to grow in power.
"

Min kommentar
Som vanligt gör George R. R. Martin en inte besviken. Det går inte att annat än förundras över hans fantastiska sätt att bygga upp en historia med så många karaktärer och alla dessa intriger. Det blir aldrig tråkigt och jag kan se en klar och tydlig karaktärsutveckling hos flera av huvudpersonerna.
Speciellt intressant är det att se Sandor Clegane och Arya, de utvecklas båda men på så olika sätt. Tyrion har tidigare varit min favoritkaraktär, men jag vet inte längre. Arya är bara ett barn men hon är förbannat sympatisk. Sam är också en karaktär som jag tror kan bli intressant framöver, området som han kan påverka på är begränsat men jag tror ändå mycket kan hända där. 
Det ska bli spännande att se var Lannister-brödernas relation ska ta vägen efter det här, hur de ska gå vidare i förhållande till varandra och det som hänt. 

En liten fundering som jag hade såhär under läsningens gång... Cersei får behålla sitt efternamn Lannister, men Catelyn är en Stark? Det finns fler sådana funderingar men just namngrejen är något jag funderade över, varför får den ene behålla sitt efternamn men inte den andre? Lysa Arryn är ännu ett exempel, precis som en spoiler som jag tänker undvika. 

Boken var på över 1000 sidor, det var lite väl maffigt för en bok och jag förstår varför den senare delats i två. Som en enda bok blir det lätt lite väl mycket, jag har hållit på med boken av och till i flera månader... Men trots längden vill jag ändå inte att det ska ta slut, det är så otroligt bra. 

Det här en solklar 5 av 5 i betyg, det har aldrig varit enklare att sätta ett betyg och jag misstänker att det här kommer vara en av de bästa böckerna jag läser i år.

2 kommentarer:

  1. Heej! Har taggat dig till Liebster Award :) Du hittar inlägget här: http://gpkjeilen.blogspot.se/2015/04/liebster-award.html

    SvaraRadera