5 februari 2015

Köpstopp?


Bokhyllans medlemmar uppgår numera till 245 stycken olästa, räknar man med de lästa som jag sparat så är det åtminstone 100 till. Det är vansinnigt många.

Efter att ha läst Louises inlägg om konsumtion så kan jag inte mer än hålla med, varför måste jag prompt köpa så mycket böcker? Jag handlar förvisso mycket via second hand, vilket jag ur konsumtionssynpunkt tycker är bättre för miljön. Men ändå, jag har fler böcker än jag hinner läsa och handlar i snabbare takt än jag läser. Matematiken går helt enkelt inte ihop.

Jag tänker försöka sikta på att det inte ska bli några fler inköp i år. Undantag kommer gälla eventuella Christie-böcker jag hittar på second hand. Trillar det in några recensionsexemplar så är det trevligt, men jag ska försöka att inte be om några.

Detta blir inte någon officiell utmaning, mer ett försök till att minska min konsumtion och antalet böcker i den redan överfulla bokhyllan. Om det är några böcker jag absolut måste läsa som jag inte redan har så ska jag försöka gå via biblioteket.

Önska mig lycka till, jag kan behöva det. 

14 kommentarer:

 1. Lycka till! Det är svårt för det brukar alltid dyka upp väldigt många intressanta böcker precis när man tänkt att man inte ska köpa fler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner redan av det, den första bokrea-katalogen landade idag. Inte utan att man blir lite sugen. Som tur är (för min del) så fanns det inte så många riktigt intressanta böcker där. Så än finns det hopp!

   Radera
 2. Jag försöker få ner mitt antal hyllvärmare oxå och försöker verkligen att inte köpa hem fler än jag hinner läsa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en filosofi jag hoppas kunna adoptera, hade varit skönt att komma ner i lite mer rimliga siffror någon gång :-)

   Radera
 3. Lycka till! Hoppas det går bra.

  SvaraRadera
 4. Å, vilken utmaning! Jag skulle aldrig klara det, kan jag säga. ;-) Jag önskar dig verkligen lycka till! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vi får väl se hur det går för mig, återfall ska vara förödande för bokhyllan har jag hört ^^ Tack! :-)

   Radera
 5. Lycka till:). Jag har inte köpt en enda bok på över två år, allt lånar jag på biblioteket och några har jag fått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jösses vad bra gjort! Det är en filosofi jag så gärna skulle vilja ha själv. Ska försöka, hoppas det fastnar :-)

   Radera