24 oktober 2014

Balkongliv - Susann Gson Engqvist

Titel: Balkongliv
Författare: Susann Gson Engqvist
Sidantal: 141
Bindning: Inbunden
Utgiven: 2014
Förlag: ICA bokförlag
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"På en balkong kan du skapa en miniatyrträdgård utan att behöva tampas med mördarsniglar eller maskrosor, inreda en mysig skyddad vrå där du kan sola ogenerat eller varför inte satsa på en orientalisk oas? Prunkande grönska, spännande belysning eller en vacker detalj drar blickarna till sig och sprider glädje.

Oavsett om din balkong är stor eller liten, ligger i norr eller söder, är öppen eller inglasad kan den bli din egen oas. I Balkongliv får du inspiration och tips anpassade till väderstreck, balkongens storlek och till din budget. Du får till exempel veta vad du bör tänka på när du ska välja golv, sol-och vindskydd, belysning, möbler och annan inredning. Ett omfattande avsnitt ägnas odling och vilka växter som passar i olika lägen. Självklart finns också bilder på balkongmiljöer att inspireras av, från magnifika takterrasser till små krypin.
"

Min kommentar
Balkongliv är en jättebra bok för alla som har en balkong och som har den minsta lilla fundering på att fixa med den. Den ger handfasta tips på allt från vilka möbler som är bäst för vilka lägen till vilka blommor som trivs var. Det hela kompletteras med fantastiska bilder, mycket inspiration och påminnelser om vad som gäller regelmässigt för hyreshus och bostadsrätter.
Texten är väl avvägd och det finns många matnyttiga tips, så som hur mycket vikt en balkong tål till exempel. Det känns som om att boken tar upp allt som balkongägare behöver ha reda på!

Rekommenderas!

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar