29 augusti 2018

21 sanningar om kärlek - Mikael Sandlin

Titel: 21 sanningar om kärlek
Författare: Mikael Sandlin
Sidantal: 168
Bindning: Inbunden
Utgiven: 2018
Förlag: Sandlin Information Konsultation
Betyg: 3 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"Hälften av alla äktenskap slutar i skilsmässa. Den andra hälften slutar med döden. Det är sådant vi får lära oss att leva med. Värre är det att vara kvar i ett dött äktenskap. Men hur gör man får att behålla kärleken i förhållandet? Hur gör man för att behålla passionen i förhållandet - så att kärleken kan överleva."21 Sanningar om Kärlek" ställer 21 filosofiska kärleksfrågor till vilka författaren ger sina svar men med ambitionen att få läsaren att tänka till kring sitt eget liv. Att hjälpa läsaren att hitta svaret på sin egen kärleksgåta. Vad är syftet med en relation? Hur mår relationen? Finns det kärlek kvar? Om inte, går det att hitta kärleken igen? Sagt om "21 Sanningar om Kärlek": "Mikael ger oss en riktig kärleksboost. Boken definierar och stärker det som ryms inom ordet kärlek". Eva Clarelid, Dejtingbyrån, Göteborg. "Länge leve kärleken. En filosofisk smällkaramell" Emilie Lind, Akademibokhandeln. "En helt underbar guide om kärlek. Det har varit en fröjd att läsa den" Elisabeth Wahlin, Inspiratör & Författare. "

Min kommentar
Författaren till den här boken mailade mig och frågade om jag var intresserad av att läsa den här boken, hans charmiga beskrivning av sitt verk gjorde mig nyfiken och jag accepterade. Hade han inte kontaktat mig hade jag aldrig läst den misstänker jag.

Det här ska då vara en "filosofisk självhjälpsbok om kärlek", och jag tror faktiskt att det finns en hel del människor som skulle må bra av att läsa den här boken. Det finns de som sitter fast i förhållanden som de inte vill ha, med en partner de inte längre älskar. Då kan nog den här boken ge en hel del konkreta tips och lite glädje längs vägen.

Men vilka diskussioner jag haft med min partner under läsningens gång kring den här boken! Det är heteronormativa och monogama relationer som används som exempel, och ibland är det farligt nära "män vill ligga, kvinnor vill ha barn" på ett sätt som blir politiskt inkorrekt. Förstår ni vad jag menar? Det kan vara svårt att inkludera alla olika typer av relationer, men vissa är så pass stora och normativa idag att det blir väldigt tydligt att de inte är där.

Skapar boken realistiska förväntningar på en relation? Jag tror det beror på vad man vill ha ut av en relation och hur man definierar kärlek.

I en snårskog som kärlek är det svårt att nå alla och klara sig ifrån skeptiker och kritisk granskning. Med de förutsättningarna så tycker jag boken klarade sig bra, boken kommer få gå vidare till någon/några som jag vet kommer få ut mycket positivt från den.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar