5 september 2012

Du äger! - Mia Törnblom

Titel: Du äger!
Författare: Mia Törnblom
Sidantal: 199
Bindning: Inbunden
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2009
Betyg: 4,5 av 5


Beskrivning från Adlibris:
"Mias viktigaste bok

Praktisk, inspirerande och rak på sak

Åtskilliga ungdomar läser och har läst Mias tidigare böcker. Lärare, kuratorer och föräldrar står på kö för att få boka tid med henne. Många har bett om den och nu är den här. Mias viktigaste bok.

Som unga får vi lära oss att vårda och träna kroppen, äta riktigt, göra läxorna och borsta tänderna. Men själens kondition talas det sällan om. Alltför sällan. Den måste också tränas upp och vårdas löpande. Och precis som med idrott och hälsa är det något man under uppväxten lägger grunden till för resten av livet, menar Mia Törnblom.

"Det är tuffare att vara ung idag än för tio år sedan. Kraven från omvärlden, de höga idealen, kompistrycket och alla val och möjligheter skapar oro och ångest som inte minskat precis", säger Mia.

Med humor och igenkänning visar Mia Törnblom hur ungdomar kan stärka sin självkänsla och bli bättre på att se sin del i situationer som uppstår i skolan, på fritiden och i kompisgänget. Ett tiotal killar och tjejer i 16?20-årsåldern berättar själva personligt och tankeväckande om sina åsikter och erfarenheter av att sticka ut, våga säga ifrån och att hitta sin egen väg. Boken innehåller många enkla övningar som syftar till att få alla människor att acceptera sig själva som de är och att tycka om sig själva.

"Jag vill att läsaren ska känna igen sig, bli inspirerad och känna hopp. Att du duger som du är och att du kan nå dit du vill. Och dessutom må bra på vägen!""


Min kommentar
Jag tror att det är bra om böcker som den här får lite tid att sjunka in, att man inte kastar sig över den och läser den direkt pärm till pärm.
Det är faktiskt anledningen till varför den inte fick toppbetyg, för läser man för länge så kan det bli jobbigt med mycket upprepningar och då skapar det irritation istället för en bra känsla.

Men det är småsaker, detta är en fantastisk bok! Jag tycker alla borde läsa den för alla har någonting att hämta från den.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar