23 november 2014

Warm Bodies - Isaac Marion

Titel: Warm Bodies
Författare: Isaac Marion
Serie: Warm Bodies #1
Binding: Häftad
Sidantal: 240
Förlag: Vintage Originals
Utgiven: 2010
Betyg: 5 av 5

Beskrivning från Adlibris:
"'R' is a zombie. He has no name, no memories, and no pulse, but he has dreams. He is a little different from his fellow Dead.

Amongst the ruins of an abandoned city, R meets a girl. Her name is Julie and she is the opposite of everything he knows - warm and bright and very much alive, she is a blast of colour in a dreary grey landscape.
For reasons he can't understand, R chooses to save Julie instead of eating her, and a tense yet strangely tender relationship begins.

This has never happened before. It breaks the rules and defies logic, but R is no longer content with life in the grave. He wants to breathe again, he wants to live, and Julie wants to help him. But their grim, rotting world won't be changed without a fight...
"

Min kommentar
Det enda jag kan tänka är "jag gillade verkligen den här boken", inte så mycket i början. Men under läsandets gång och framförallt efteråt så kände jag den där känslan komma över mig "jag gillade verkligen den här boken". Det är något med blandningen av enkelt och filosofiskt, svårigheter att kommunicera och oviljan att faktiskt göra det. Det grova språket som blandar sig med det försiktiga hos någon som försöker hitta orden, det är nästan... poetiskt. Jag kommer inte på något bättre ord. Men hade jag tid skulle jag vilja läsa om boken och fundera lite mer över vad det faktiskt var i språket som fascinerade mig så mycket.

Det är trasiga karaktärer som möts och lagar varandra, trasiga karaktärer som möts och förgör varandra. Jag är klart helsåld och gör sällskap med alla de som älskat den här boken.
Jag gillade filmen, men boken och filmen var lite som dag och natt i mina ögon. Båda riktigt bra, men på var sig ett sätt.

Jag trodde aldrig att jag skulle läsa en bok om zombier, det har jag gjort. Jag trodde aldrig jag skulle tycka om en bok med zombier, det har jag gjort. Jag trodde aldrig att en zombie-bok skulle få ingå i mitt permanenta bibliotek, men så kommer det bli.

Rekommenderas verkligen, har du inte läst den så gör det.

Finns hos Adlibris, Bokus och CDON.

6 kommentarer:

 1. Jag lyckades aldrig läsa ut den, tappade intresse ganska fort. Jag älskar tv serie The walking dead och räknade med att jag skulle tycka om boken men där tog jag fel:(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är ganska existentiell, inte alls vad jag hade väntat mig heller. Men i mitt fall blev det riktigt bra! Har du sett filmen? Tror att du kanske skulle tycka bättre om den :)

   Radera
 2. Jag läste den och tyckte handlingen var bra, men dessvärre hade jag lite problem med zombier. Kul att du gillade den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zombier är ju inte enkelt som koncept, har du läst några zombie-böcker som du gillat? (Fiskar efter tips) :)

   Radera
 3. Jag har varit sugen på den här ett tag, och nu tror jag minsann att jag blev övertygad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den, existentiell på ett sätt som jag inte väntat mig :)

   Radera