2 juli 2012

En komplicerad affaire - Louise Allen

Titel: En komplicerad affaire
Författare: Louise Allen
Originaltitel: The outrageous Lady Felsham
Sidantal: 297
Bindning: Pocket
Utgiven: 2012
Förlag: Harlequin
Betyg: 4 av 5

Beskrivning från Bokus:
"En viss respektabel ung dam i de högre kretsarna sätter sitt rykte på spel. Men även den mest dygdiga kvinna skulle ha svårt att motstå major Ashe Reynard
Äntligen är Belinda, lady Felsham, fri från sitt bedrövliga äktenskap. Nu ska hon se till att njuta av livet. Hon anar att major Ashe Reynard är precis vad hon behöver - han tar fullkomligt andan ut henne.

Hela societeten håller ögonen på dem, ett enda felsteg så är allt förlorat. Trots det kan de ändå inte hålla sig ifrån varandra, och Belinda bli alltmer förvirrad. Hon tänker aldrig gifta om sig, men hon kan heller inte föreställa sig ett liv utan Ashe
"

Min kommentar
Det är en bra historia med mycket bra sidospår och historier som följer vid sidan av. Den har en mycket ovanlig inledning som gör den desto mer intressant.

Det är en alldeles "lagom" bok, det blir inte allt för mycket av den sexuella biten och man känner att det finns en trovärdig historia runt omkring som fångar fokuset. Bra avvägning av författarinnan.

Jag gillade den här boken, att den är historisk ger det "förbjudna" en helt annan dimension, en annan tid ger andra komplikationer. Trovärdigt och bitvis ganska roligt också.
Det är också en hel del bra karaktärer som man lär känna mycket fort, mycket bra helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar